Klik op de foto voor een vergroting

Omgeving

De Belgische Ardennen, de streek van prachtige vergezichten, kronkelende beekjes, mystieke grotten en pittoreske dorpjes.


Omgeving

'Ar-Denn' was het Keltische woord voor eik. Men zou dus kunnen aannemen dat de Ardennen in de periode voor onze jaartelling bijna helemaal waren bedekt met (eiken)bos.

Sinds de tijd van de Kelten hebben de loofwouden gedeeltelijk plaatsgemaakt voor aanplantingen van epicea's (sparren), maar het landschap wordt nog altijd beheerst door bos met als gevolg dat er veel wilde dieren verblijven zoals wilde zwijnen, herten, roofvogels, lynxen en dergelijke. De hoogste toppen van de heuvelachtige Ardennen liggen bij Signal de Botrange( 694 m ) in de Hoge Venen bij Spa  en bij Baraque de Fraiture  ( 652 m ) bij La Roche.

Door de hoge ligging kan er veel sneeuw vallen in de winter .Talloze kleine en grotere rivieren  vinden hun oorsprong in het Ardense heuvelland, zoals de Ourthe,de Amblève, de Hoëgne en de Semois.In een aantal daarvan zijn stuwmeren aangelegd zoals onder andere bij Eupen en Robertville. De Ardense huizen zijn dikwijls gebouwd met natuursteen afkomstig van steengroeven in de eigen streek wat soms zeer karakteristieke dorpjes tot gevolg heeft. 


Geniet en ontdek de Ardennen, te voet, met een mountianbike, per kayak, per auto of vanuit de lucht! Bezoek de talloze karakteristieke dorpjes in de buurt en geniet van het heerlijke eten in de vele knusse en goede restaurantjes. Met een half uur of uurtje rijden kunt u ook cultuur opsnuiven in de prachtige steden zoals, Luxemburg, Luik, Aken en Maastricht. 

Kortom de Ardennen is een streek waar genoeg te ontdekken is! 

Beschikbaarheid & Prijzen

Klik op sluiten om beschikbaarheid en prijzen in te klappen.

Sluiten

Beschikbaarheid